Domotica: de boeiende evolutie

Domotica, beschouw jij dat nog steeds als een luxueus snufje? Of is dat volgens jou een standaard ding? Wel, de evolutie van domotica is enorm interessant. Want terwijl vroeger domotica onbereikbaar was voor Jan Modaal en enkel geschikt was voor rijkere mensen, is dat vandaag helemaal anders. Steeds meer mensen uit de middenklasse staan open voor dit concept.

Domotica: boeiend én groeiend!

nestSteeds meer fabrikanten en speciaalzaken spelen in op de stijgende vraag van domotica. Zo wordt er zelfs gesproken van domotica te laten transformeren naar een standaard gegeven binnen elke woning. Wauw! Hierbij mogen we opkijken naar onze Nederlandse buren. Want daar werd domotica op vele plaatsen al moeiteloos geïntegreerd in onder andere de zorgsector en in heel wat moderne keukens op maat, soms met ingebouwde en geconnecteerde heteluchtfrituurders. Daarnaast zien we ook nog een andere interessante evolutie. Domoticasystemen worden namelijk polyvalenter: de mogelijkheden lijken vandaag de dag wel eindeloos te zijn! Quasi alle merken zijn hierbij aan boord. Sterker nog, sommige installateurs zijn zo kieskeurig geworden dat ze enkel hun job willen uitoefenen als er domotica aan te pas komt!

Ook een kwaliteitslabel

‘Domotica’ is ook een kwaliteitslabel. Sinds het jaar 2005 wist dit label zich al meermaals te bewijzen. Het aantal installateurs op de algemene referentielijst blijft dan ook sterk toenemen. Er bestaan zelfs cursussen om het kwaliteitslabel ‘Domotica’ in de wacht te slepen als bedrijf. Ondertussen is dit kwaliteitslabel wel uitgedoofd.